Szent József SzabadidőparkEurópai uniós forrásból a keleti városrészben, az úgynevezett Válykos-tó területén és környékén került kialakításra egy több mint 10.000 m2 alapterületű, többfunkciós szabadidőpark. A parkban kialakítottak egy záportavat, játszótereket, mászófalat, kerékpár- és gördeszkapályát, sétányokat, ligeteket, piknikező- és kártyázóhelyet, asztalitenisz-, lengőteke- és sakkjátékteret, futballpályát.

A szabadidőparkot egy felújított közösségi ház teszi teljessé, melynek nagyobb helyiségében kisebb közösségi összejövetelre van lehetőség, illetve a játékeszközök raktározása is itt történik.
A szabadidőpark ünnepélyes átadása 2012. június 22-én történt. Farkas Lajos a nemzetiségi kisebbségi önkormányzat elnöke saját versét adta elő, mellyel kezdetét vette az ünnepség. A megjelent vendégeket Győriné dr. Czeglédi Márta köszöntötte, majd dr. Szabó Tamás országgyűlési képviselő méltatta a megyében egyedülálló, de országosan sem sok helyen található létesítményt. Szent József SzabadidőparkAvatóbeszédet Csáky László, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alelnöke mondott; felhívta a figyelmet a gyermekek környezettudatos nevelésére, a játszótér „iskola” szerepére, az együttélés megtanulásának fontosságára. A nemzetiszínű szalag átvágása után a gyerekek hada nagy örömmel vette birtokba a szabadidőparkot.
Az avatást követően egy évig helyi civil szervezetek mini projekteket, kulturális, sport- és hagyományőrző rendezvényeket valósítottak meg a park területén.
Még az átadás évében a közelben lakók kezdeményezték, hogy a park Szent József nevét vegye fel, ezt emléktábla hirdeti, melyet Kiss Gábor érseki tanácsos, plébános áldott meg.

Forrás:
Tóth Tibor (szerk.): Jászfényszaru kulturális és természeti értékei