Jászfényszaru Város Önkormányzata kedvezményezettje lett a turisztikai célú uniós pályázatnak. A tervező a helyi születésű Jáger Ilona, a kivitelező a jászfényszarui érdekeltségű budapesti székhelyű SATURNUS Kft. A Madárles című pályázat keretében a városháza mögötti régi várástér helyén kialakításra került egy pihenőpark, melynek területén elhelyezésre került egy játszótér, a pihenni vágyóknak padok, tűzrakó helyek állnak rendelkezésre. Készültek esőbeállók és kerékpártartó. A tér nyugati szélén egy szabadtéri színpadot építettek, a déli oldalon pedig a lovak kikötésére szolgáló lóállást helyeztek el.
A park másik színhelye a Lehel-tó környéke, ahol közel 1 km hosszú tanösvény került kiépítésre. A tanösvény mentén 30db tematikus oktatótábla és szabad égi rönkpados oktatóhely létesült, mely lehetőséget biztosít a környezet sokoldalú megismerésére, megismertetésére, és a hazai, a helyi növény- és állatvilág jellegzetességeinek bemutatására. A tó partjának legmagasabb pontján 2db madárles épült. A tavak elkeskenyedésénél 2 fa cölöphíd segíti az átkelést. Épült egy nádfedeles esőbeálló, 5db kerti kiülő, 45db pad, 10db rönkasztal, 4db madáretető, 5db tűzgyújtó hely és 25db hulladékgyűjtő. A bejáratnál egy játszótér természetes anyagból készült játékokkal fogadja a gyerekeket.
A két helyszínen összesen 400db facsemete került elültetésre a hazai fauna őshonos növényei közül, melyek egyike-másika már védelem alatt áll.
A turisztikai park átadását 2011. szeptember 16-án a régi vásártéri pihenőparkban nyárbúcsúztató nosztalgiakoncerttel, tábortűzzel és közös szalonnasütéssel ünnepelte a nagy létszámú közönség.

Forrás:
Tóth Tibor (szerk.): Jászfényszaru kulturális és természeti értékei